x

Όλυμπος – Μύτικας 2024

12 Δεκέμβριος, 2023

Όλυμπος – Μύτικας 2024

ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΥΚΛΙΚΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Extremepaths Small private groups

Με τους πιο έμπειρους οδηγούς βουνού, για μία ασφαλή και διασκεδαστική ανάβαση .

Διάρκεια δραστηριότητας 2 ημέρες

Βαθμός δυσκολίας  4/5

Δραστηριότητα από Ιούνιο έως Οκτώβριο 

Από Δευτέρα με Παρασκευή

 Οι ώρες και οι μέρες μπορούν να
προσαρμοστούν ανάλογα με το γκρούπ, την εποχή και τον καιρό.

Για τα Σαββατοκύριακα ισχύουν άλλες τιμές.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Αναχώρηση το πρωί από Θεσσαλονίκη για Λιτόχωρο ή ραντεβού στο Λιτόχωρο, για όποιους διαθέτουν δικό τους όχημα.

Ανάβαση στο μυθικό βουνό του Ολύμπου με την Extremepaths

1η ημέρα

Από το Λιτόχωρο ανεβαίνουμε οδικός, στη δασική θέση “Γκορτσιά” περίπου 1.100 μέτρα υψόμετρο.   Από εδώ ξεκινάμε την ανάβαση ακολουθώντας τη διαδρομή “Γκορτσια”- “Πετρόστρουγκα”- Οροπέδιο Μουσών. Σε 6 χιλιόμετρα πορεία με Υψομετρική Διαφορά (ΥΔ) περίπου 900μ. συναντάμε το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας. Ο χρόνος που χρειάζεται συνήθως είναι γύρω στις 3 ώρες. Στην πεζοπορία μας, Θα θαυμάσουμε τη βιοποικιλότητα του Εθνικού μας Δρυμού. Το δάσος αποτελείται κυρίως από οξιές, Πεύκη και έλατα. Σίγουρα θα εντυπωσιαστούμε από τα παραμυθένια Ρόμπολα και από τη ποικιλομορφία της χαμηλής βλάστησης και των λουλουδιών.  Το καταφύγιο της Πετρόστρουγκας είναι πλήρως οργανωμένο και υπάρχει η δυνατότητα για φαγητό, ξεκούραση ακόμη και για διανυκτέρευση αν κριθεί αναγκαίο.

Στην συνέχεια η διαδρομή συνεχίζει αρχικά σε μονοπάτι με δέντρα (ρόμπολα) που σύντομα χάνονται καθώς μπαίνουμε στο αλπικό πεδίο. Μέχρι το Οροπέδιο των Μουσών και το καταφύγιο που υπάρχει εκεί διανύουμε απόσταση περίπου 6 χιλ με ΥΔ 700μ. ενώ ο απαιτούμενος χρόνος είναι περίπου 3,5 ώρες. Στο Οροπέδιο (2650μ. υψόμετρο) συναντάμε το  καταφύγιο  “Γιώσος Αποστολίδης”) το οποίο είναι επίσης πλήρως οργανωμένο. Το καταφύγιο είναι λιτό αλλά πραγματικά σου δημιουργεί  έντονη την αίσθηση της φιλοξενίας. Το μενού πάντα νόστιμο και τα ροφήματα κατάλληλα για να σε χαλαρώσουν.

2η ημέρα

Η ανάβαση στην  κορυφή  Μύτικας στα 2918   θα πραγματοποιηθεί Το απόγευμα του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής ανάλογα με τις οι καιρικές συνθήκες και την διάθεση της ομάδας. Η ανάβαση θα γίνει με τη χρήση κατάλληλου αναρριχητικού εξοπλισμού ασφάλισης ( κράνος ,ζώνη αναρρίχησης, σχοινί) και με τη συνοδεία έμπειρων οδηγών, εκπαιδευτών αναρρίχησης. . Ο χρόνος για την κορυφή είναι περίπου 3 ώρες.

Η κατάβαση θα γίνει προς το καταφύγιο “Σπήλιος Αγαπητός” (2100μ) και από εκεί στην θέση Πριόνια όπου βρίσκουμε τα αυτοκίνηταΑφού γίνει η κορυφή συνεχίζουμε την πορεία μας (4,5 χιλ ΥΔ -900μ)  μέχρι το Καταφύγιο “Σ. Αγαπητός” για περίπου 2 ώρες. Σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής ακολουθούμε τα “Ζωνάρια”, μονοπάτι το οποίο περνάει κάτω από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου (Στεφάνι, Μύτικας, Σκάλα) χαρίζοντας τέλεια θέα προς το φαράγγι του Ενιπέα, το Λιτόχωρο και τη θάλασσα.

Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής μας είναι μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα όπου από το καταφύγιο Σ. Αγαπητός θα φτάσουμε στην θέση Πριόνια. Θα χρειαστεί να διανύσουμε 4,5 χιλ. με υψομετρική διαφορά 1000μ. ενω ο συνολικός χρόνος κατάβασης είναι περίπου 4,5 ώρες.

. Στα πριόνια θα έχουμε ραντεβού με ένα χορταστικό και υπέροχο γεύμα φτιαγμένο με μεράκι και υπέροχο περιβάλλον. Επιστροφή στο Λιτόχωρο…….. με τις πιο όμορφες αναμνήσεις.

Κόστος συμμετοχής

150€/άτομο για συμμετοχή 5 ατόμων και άνω 

200€/άτομο για συμμετοχή 2 έως 4 ατόμων

Prive ανάβαση για 1 άτομο ζητήστε μας τιμή.

Περιλαμβάνει:

1.Έμπειρο οδηγό βουνού

2.Συνοδεία καθόλη τη διάρκεια της πεζοπορικής διαδρομής

3.Ανάβαση στις κορυφές, με πιστοποιημένους εκπαιδευτές αναρρίχησης.

4.Όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό: Μπατόν πεζοπορίας, ζώνη αναρρίχησης, κράνος

5.Διαμονή στα καταφύγια

6.Ενθύμιο extremepaths

7.Ασφάλεια αστικής ευθύνης

8.Όλοι οι νόμιμοι φόροι

         Δεν περιλαμβάνεται

         • Γέυματα, ποτά και ροφήματα στα καταφύγια

         Μην ξεχάσω

         1.Ορειβατικά ή trekking παπούτσια

         2.Αντιανεμικό αδιάβροχο τζάκετ

         3.Ζεστά ρούχα (για το καταφύγιο)

         4.Σνακ (μπάρες, παστέλια, σοκολάτες κ.τ.λ.)

         5.Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, μωρομάντηλα κ.τ.λ.)

         6.Νερο 1,5 λίτρου

         7.Σακίδιο πλάτης

         8.Γυαλιά ηλίου και αντηλιακό

         9.Προσωπικό φαρμακείο.

         10.Υπνόσακος (Το καταφύγιο διαθέτει κουβέρτες)

                1. Στοιχεία διαδρομής:

                  Χιλιόμετρα Σαββάτου 13,5 χιλ.

                  Χιλιόμετρα Κυριακής 12χιλ.

                  Απαιτούμενη φυσική κατάσταση, καλή.

                  Η διαδρομή δεν συστήνεται σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα και σε άτομα με υψοφοβία ή ακροφοβία.

                  Ελάχιστο όριο συμμετοχής: 15 ετών

                  .

                  Υπάρχει η δυνατότητα  –δωρεάν μεταφοράς από Θεσσαλονίκη και επιστροφή. Η εταιρεία μας διαθέτει 9θέσιο βαν ιδιωτικής χρήσης για την εξυπηρέτηση των πελατών της. (κατόπιν συνεννόησης) Επίσης μπορούμε να εξυπηρετήσουμε για σακίδιο και μπατόν πεζοπορίας εφόσον ζητηθεί.

                  Τι να περιέχει το σακίδιο :

                  Ιδανικά έχουμε μέχρι 10 κιλά στο σακίδιο μας, με όλα μας τα πράγματα, τα snack και το νερό. Αυτό θα βοηθήσει να είναι πιο εύκολη και ξεκούραστη η διαδρομή μας. Προτιμούμε σακίδιο με χοντρό ιμάντα μέσης. Προσπαθούμε να έχουμε όλα μας τα πράγματα μέσα στο σακίδιο και όχι να κρέμονται γιατί υπάρχει κίνδυνος να τα χάσουμε ή να γίνεται μετατόπιση βάρους η οποία θα επηρεάζει αρνητικά την πορεία μας Για περίπτωση βροχής, αν δεν έχουμε πλήρως αδιάβροχο σακίδιο, τοποθετούμε τα πράγματα μας μέσα σε νάιλον  σακούλες και όλες τις σακούλες σε μια μεγάλη μαύρη σακούλα, για να τα διατηρήσουμε στεγνά.  Μαζί μας πρέπει να έχουμε :  snak για 8 ώρες πεζοπορίας π.χ. 2-3 σοκολάτες, μπάρες, παστέλια, ξηρούς καρπούς ή ότι συνηθίζετε να τρώτε στην πεζοπορία. Μην προτιμήσετε κάτι που δεν έχετε ήδη δοκιμάσει.

                  1. ΝΕΡΟ Ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, ιδανικά 1,5 ε   
                  1. Ένα ή δύο tshirts (αυτό που θα φοράμε στην ανάβαση θα ιδρώσει), ιδανικά, μπλουζάκια που δεν κρατάν τον ιδρώτα και στεγνώνουν γρήγορα π.χ. dry fit, 1 παντελόνι για το καταφύγιο και τον ύπνο Αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, φλις μπλούζα ή λεπτό μπουφάν (τύπου puffer, jacket/ λεπτό πουπουλένιο). Αν έχετε αντιανεμικό και puffer μπορείτε να παραλείψετε το φλις. Καλύτερα όχι βαριά – βαμβακερά ρούχα μαζί μας (πχ φούτερ) ή βαριά μπουφάν τα μπουφάν για σκι κλπ.
                  1. Κάλτσες και εσώρουχα Είδη προσωπικής υγιεινής, πχ οδοντόβουρτσα οδοντόκρεμα, μαντηλάκια καθαρισμού κατά προτίμηση, όχι καινούριες – γεμάτες συσκευασίες για την μείωση του βάρους. 
                  1. Buff (μαντήλι λαιμού), αναλόγως την πρόβλεψη καιρού • Γυαλιά ηλίου & καπέλο
                  1. Φακό μικρό ή κεφαλής,
                  1. Ωτοασπίδες, για όποιους επηρεάζονται από τυχόν θορύβους στα δωμάτια
                  1. Γάντια λεπτό σκούφο
                  1. Ένα ελαφρύ slipping bag (το καταφύγιο παρέχει extra κουβέρτες
                  1. Κράνος και ζώνη αναρρίχησης. Υλικά που θα χρειαστούμε για την ανάβαση στο Μύτικα, θα σας τα δώσουμε εμείς,
                  1. Μπαστούνια πεζοπορίας, θα σας τα παρέχουμε εμείς, αν τα χρειάζεστε.

                  Τι φοράω

                  1. Παντελόνι κοντό. Προτείνουμε κάποιο ορειβατικό κοντό, κολάν ή σορτσάκι Μπλούζα. T-shirt dry-fit ή ακρυλικό (σίγουρα όχι βαμβακερά)
                  1. Παπούτσια. Προτιμούμε τα αθλητικά παπούτσια, ιδανικά trekking/hiking και όχι τα σκληρά ορειβατικά. Όχι πάνινα,

                  Καταφύγιο

                  1. Το καταφύγιο έχει εστιατόριο για φαγητό, και για το βράδυ και για το πρωί με επιπλέον χρέωση. Επίσης διαθέτει εξωτερική τουαλέτα (τύπου τούρκικη), και νιπτήρες δίπλα στο καταφύγιο. Δεν διαθέτει ντους ή μπανιέρα για να κάνει κάποιος μπάνιο, Μέσα στο καταφύγιο δεν μπαίνουμε με παπούτσια, μπαίνοντας στο καταφύγιο φοράμε παντόφλες Δεν αφήνουμε απορρίμματα από δικά μας snack & φαγητά, τα παίρνουμε μαζί μας.
                  1. Τα κινητά δεν έχουν σήμα στο καταφύγιο. Θα ενημερωθείτε ποια είναι τα τελευταία σημεία με σήμα, αν θέλετε να ενημερώσετε τους δικούς σας. Στο καταφύγιο δεν υπάρχει WIFI Η ενέργεια του καταφυγίου δεν φτάνει για να φορτίσουμε όλοι τα κινητά μας. Αν το θεωρείτε απαραίτητο καλό είναι να έχετε ένα power-bank. Φροντίστε να έχετε μπαταρία και αρκετό χώρο στο κινητό για τις φωτογραφίες! Για την εξοικονόμηση της μπαταρίας καλύτερα να έχετε τα κινητά σε λειτουργία πτήσης, δεδομένου ότι δεν θα έχουν σήμα.
                  1. Τα φώτα κλείνουν στις 10:00 το βράδυ. Το βράδυ προβλέπεται η εξωτερική θερμοκρασία να είναι γύρω στους 5 βαθμούς, και στην διάρκεια της ημέρας γύρω στους 18 βαθμούς. 
                  1. Τα σκουπίδια από προσωπική χρήση και φαγητά τα επιστρέφουμε στην τσάντα μας.

                  Οι δραστηριότητες μπορεί να ακυρωθούν από την εταιρεία μας σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών.

                  Ο Οδηγός Βουνού (αρχηγός της εξόρμησης) έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την ανάβαση για την κορυφή του Μύτικα εφόσον οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

                  Όροι κράτησης

                  ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

                  EXTREMEPATHS

                  1. Κρατήσεις – προκαταβολές – ακυρώσεις:

                  α) Ακύρωση μέχρι δεκαπέντε (15) ημέρες πριν από την έναρξη της δραστηριότητάς σας:

                  επιστροφή ολόκληρης της προκαταβολής, πλην Φ.Π.Α.

                  β) Ακύρωση μέχρι εφτά  (7) ημέρες πριν από την έναρξη της δραστηριότητάς σας: επιστροφή του μισού ποσού της προκαταβολής, πλην Φ.Π.Α.

                  γ) Ακύρωση σε λιγότερες από τρεις (6) ημέρες πριν από την έναρξη της δραστηριότητάς σας      η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να κρατήσει όλο το καταβληθέν  ποσό.

                  3. Σε περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας της κράτησής σας με υπαιτιότητα της EXTREMEPATHS ή λόγο αντίξοων καιρικών συνθηκών, οι συμμετέχοντες μπορούν να αποδεχθούν την αλλαγή ημερομηνίας  ή να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους λαμβάνοντας πίσω όσα χρήματα έχουν καταβάλλει (πλην Φ.Π.Α.), χωρίς καμία άλλη αξίωση.

                  5. Αλλαγή προγράμματος από τους συμμετέχοντες:

                  Κάθε αλλαγή (ημερομηνία, αριθμός συμμετεχόντων, κ.λπ.) θεωρείται ακύρωση .

                  Οι γενικοί όροι κρατήσεις – προκαταβολές – ακυρώσεις,  μπορεί να αλλάζουν σε κάποιες δραστηριότητες λόγω κάποιον  ιδιαιτεροτήτων .Σε κάθε μια από αυτές οι εταιρεία είναι υποχρεωμένη να αναφέρει τις αλλαγές των όρων άλλως ισχύουν οι άνωθεν όροι. 

                  6. Φωτογράφιση – κινηματογράφηση συμμετεχόντων:

                  Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες φωτογραφίζονται και κινηματογραφούνται. Το υλικό αυτό αποτελεί ιδιοκτησία της EXTREMEPATHS και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις προωθητικές ενέργειές της (έντυπα, ιστοσελίδα, Social media,κ.λ.π). Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να εμφανίζεστε στο προωθητικό υλικό της επιχείρησης θα πρέπει να μας αποστείλετε γραπτώς το αίτημά σας, το αργότερο με το πέρας της δραστηριότητάς σας.

                  7. Προσωπικά αντικείμενα συμμετεχόντων:

                  Η EXTREMEPATHS, δε φέρει καμία ευθύνη για την απώλεια, καταστροφή, αλλοίωση και οποιαδήποτε άλλη βλάβη συμβεί σε προσωπικά αντικείμενα, τα οποία ανήκουν στους συμμετέχοντες και φέρουν μαζί τους κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των δραστηριοτήτων. Η ευθύνη είναι  αποκλειστικά των συμμετεχόντων.

                  8. Παρά τη χορήγηση του αρτιότερου εξοπλισμού, οι δραστηριότητες στη φύση περιέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος και η συμμετοχή σε αυτές προϋποθέτει την   επίγνωση και αποδοχή του κινδύνου αυτού.

                  9. Η EXTREMEPATHS δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις δραστηριότητές σας. Έχει την υποχρέωση να παρέχει άρτιο, ασφαλή εξοπλισμό και έμπειρους συνοδούς και ασφάλεια αστικής ευθύνης και περιορίζεται μόνο σε αυτό.

                  10. Κάθε πελάτης μας παραιτείται από οποιαδήποτε τυχόν αξίωση για λογαριασμό του ή για λογαριασμό τρίτων, ποινική ή αστική ευθύνη έναντι της επιχείρησης ή οποιουδήποτε συνεργάτη μας, για αμέλεια ή άλλες ευθύνες σε σχέση με τυχόν ατύχημα (σωματικές βλάβες, θάνατο, κλπ.).

                  11. Όλες οι δραστηριότητές σας γίνονται υποχρεωτικά με την παρουσία συνεργατών μας για την διασφάλιση της προστασίας σας.

                  12. Ο πελάτης έχει υποχρέωση να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής πριν την έναρξη της δραστηριότητας.

                  13. Ο πελάτης οφείλει να αναφέρει όποια προβλήματα υγείας έχει χρόνια ή μη και αν λαμβάνει  κάποια φαρμακευτική αγωγή.

                  Extreme Paths,

                  Πείτε μας περισσότερα!

                  Στείλτε μας τα στοιχεία σας αν ενδιαφέρεστε να οργανώσετε την δική σας περιπέτεια όπως ακριβώς την φαντάζεστε. Ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό                   ή τηλεφωνικά: